Προβολές μικρών ταινιών: Border Crossers

Οι κινηματογραφιστές S.Millner και E.Larsen παρουσιάζουν

2015 02 BorderCrossersSabotμια ανθολογία μικρών ταινιών για τις χαρακιές στο σώμα του πλανήτη.

Πέμπτη 26 Φλεβάρη στις 9μμ ακριβώς

στο Sabot (ελευθεριακός χώρος).

 

 

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

διοργάνωση: Clandestina

 

Οι ταινίες:

1. Inventory (Zelimir Zilnik, Γερμανία/Γιουγκοσλαβία, 1972, 9′). Η ζωή μεταναστών από τα Βαλκάνια (συμπεριλαμβανομένων ελλήνων) και τη Μέση Ανατολή στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

2. They Will Kill Us All (Sylvain George, Γαλλία, 2010, 11′). Εικόνες από τη «ζούγκλα» στο Calais.

3. I Am Eight Years Old (J’ai Huit Ans) (Olga Poliakoff και Yann Le Masson, με βάση υλικό του René Vautier, Γαλλία/Αλγερία, 1961, 8′). Ταινιάκι που γυρίστηκε σε καταυλισμούς παδιών προσφύγων του αντιαποικιοκρατικού πολέμου στην Αλγερία και βασίζεται σε ζωγραφιές τους σύμφωνα με το θεραπευτικό πρόγραμμα του αφρικανού αντιαποικιοκράτη Frantz Fanon. Το ταινιάκι ήταν απαγορευμένο στη Γαλλία για μια δεκαετία, ο σκηνοθέτης René Vautier μάλιστα φυλακίστηκε.

4. Year Zero (Ιράν/Γαλλία, 1979, 12 ‘). Γυρίστηκε από το Απελευθερωτικό Κίνημα Ιρανών Γυναικών και την Πολιτική Ψυχαναλυτική Ομάδα του Παρισιού και δείχνει τις φεμινιστικές κινητοποιήσεις στο Ιράν το Μάρτη του 1979, αμέσως μετά την επικράτηση του Χομεϊνί, κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από αγωνίστριες ενάντια στο Σάχη που στρέφονταν κι ενάντια στο νέο θεοκρατικό καθεστώς.

5. AAC303847E (Xose Quiroga, Ισπανία, 2012, 2′). Μπροστά σε κέντρο κράτησης στη Βαρκελώνη…

6. The Food Chain (Ariella Azoulay, Ισραήλ, 2004, 14′). Η ταινία της ισραηλινής αντικαθεστωτικής δείχνει τη μιλιταριστική διαχείριση της διατροφής στα στρατόπεδα των εκτοπισμένων παλαιστινίων.

7. A Plate of Sardines (Omar Amiralay, Συρία/Γαλλία, 1997, 17′). Η ταινία του σύρου σκηνοθέτη δείχνει τη ζωή αναμεσα σε σύνορα, πολέμους και συρματοπλέγματα.

Πριν την προβολή της κάθε ταινίας θα προηγείται παρουσίαση και θα ακολουθεί μικρή συζήτηση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *