Τσακίζουμε τον φασισμό πριν μας σκοτώσει

Δύο χρόνια από τη πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από μαχαίρι φασίστα, ένα μαχαίρι που κρατούσαν χιλιάδες ¨ανυποψίαστοι¨ έλληνες που τόσα χρόνια με την ψήφο τους εκτρέφουν το φασισμό. Η δολοφονία του Φύσσα, μαζί με τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες μεταναστών, φανερώνουν ξεκάθαρα το πρόσωπο της χρυσής αυγής. Αρκεί να κοιτάξει κανείς πίσω από το αντιμνημονιακό και αντισυστημικό προσωπείο τους για να δει την ωμή πραγματικότητα. Οι προσπάθειες των φασιστών να δημιουργήσουν εργοδοτικά σωματεία που θα λειτουργούν υπέρ των αφεντικών, αυξάνοντας το ξεζούμισμα των εργαζομένων, και γραφεία ευρέσεως εργασίας αποκλειστικά για έλληνες που παρέχουν εργασία με 12 ευρώ τη ημέρα, οι ερωτήσεις που καταθέτουν στη βουλή υπέρ των εφοπλιστών, η συνήθης απασχόληση τους ως μπράβοι νυχτερινών μαγαζιών, η σύνδεση τους με τους μπάτσους και το στρατό, αποδεικνύουν ότι η χρυσή αυγή λειτ2015 09 Fyssas Sabotουργεί σαν όπλο του συστήματος. Πρόκειται για έναν συμπληρωματικό μηχανισμό του κράτους και του κεφαλαίου, ιδιαίτερα στο κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής κατά των μεταναστών εργατών και των προσφύγων πολέμου. Στηρίζουν τον εγκλεισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις, την εξόντωση των προσφύγων με κλείσιμο των συνόρων. Ταυτόχρονα λειτουργούν ως παρακλάδι του συστήματος, προβαίνοντας σε ξυλοδαρμούς, καταδιώξεις και δολοφονίες στοχεύοντας πάντα στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου και της ακραίας φτώχειας, εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Προσπαθούν να γλιτώσουν απ’ την εξόντωσή τους, διακινδυνεύοντας να πνιγούν στη Μεσόγειο ή να πάθουν ασφυξία μέσα σε κάποιο φορτηγό, ώστε ακόμη και αν γλιτώσουν το θάνατο να βρεθούν αντιμέτωποι με λιμενικούς που τους ξυλοφορτώνουν, ταλαιπωρημένοι, άστεγοι ή έγκλειστοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που ο πόλεμος στη Συρία έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα, παρατηρούμε ακραία ρατσιστικά φαινόμενα. Καθημερινά μαθαίνουμε περιστατικά βίας από μπάτσους και φασίστες σε βάρος μεταναστών ενώ πριν λίγες ημέρες δυο φασίστες έριξαν μολότοφ σε οικογένεια μεταναστών. Οι ¨τυχεροί¨ πρόσφυγες θα καταλήξουν τελικά σε κάποια χώρα της Ευρώπης, τροφοδοτώντας την κρεατομηχανή του καπιταλισμού με τη φθηνή εργατική τους δύναμη, βιώνοντας εκ νέου όλο το ρατσιστικό και ξενοφοβικό παραλήρημα.
Από τη μεριά μας, ως αντιφασίστες και αντιρατσιστές, θα μπαίνουμε πάντα εμπόδιο στον φασισμό και δε θα αφήσουμε το δηλητήριό του να περάσει μέσα στην κοινωνία. Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέρφια, μιας κι εμείς έχουμε βρεθεί στο παρελθόν στην ίδια θέση με αυτούς και θα βρεθούμε και στο μέλλον. Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του κατά των νοσταλγών του Χίτλερ. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είμαστε στο δρόμο και, χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα νικηθεί ο φασισμός μέσα από τα έδρανα της βουλής ή από το σάπιο δικαστικό σύστημα, συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την εξαφάνισή του. Ο αντιφασισμός είναι ένα οργανικό κομμάτι του αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Στον ρατσισμό και τον εθνικισμό θα απαντάμε με κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

Sabot
ελευθεριακός χώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *